Gepost op

ART VERSCHUIVING II / Projectruimte Beetsterzwaag – zondag 2 juni 2019

Art Verschuiving II / Beetsterzwaag - Kunstadvies Hanneke Janssen

Art verschuiving II

Tot en met 7 juli 2019 worden bijzondere kunstcollecties tentoongesteld. Voor de verzamelaars een uitgelezen moment om hun passie te delen met u als kunstliefhebber.

Art-verschuiving II biedt u een unieke mogelijkheid om de nieuwe eigenaar te worden van een boeiend kunstwerk tegen een redelijke prijs. De verschillende collecties tonen met veel smaak verzamelde moderne en hedendaagse kunst.

Karel Appel – Bernard Aubertin – Armando – Joseph Beuys – Arie Berkulin – Bram Bogart – Eugène Brands – James Brown – Jef Diederen – Alphons Freymuth – Joris Geurts – Klaas Gubbels – Aad de Haas – Anton Heyboer – JCJ van der Heyden – David Hockney – Asger Jorn – Thijs van Kimmenade – Guus Koenraads – Ger Lataster – Reinier Lucassen – AR Penck – Roger Raveel – Jan Schoonhoven – Shinkichi Tajiri – Bram van Velde – Christian Ludwig Attersee – Charlotte van Pallandt – Carel Visser – Henk Visch – Jaap Wagemaker e.a.

Preview
Zaterdag 1 juni van 14:00 tot 18:00

Opening
Zondag 2 juni

15:00: ontvangst
15:30: opening
15:45: bezichtiging van de tentoonstelling onder het genot van een hapje en een drankje

Art verschuiving II kwam tot stand in samenwerking met verschillende collectioneurs, Noor en René van den Bichelaer, Kunstadvies Hanneke Janssen, Eindhoven en Galerie Schoots + Van Duyse, Antwerpen

Art verschuiving / Beetsterzwaag - Kunstadvies Hanneke Janssen
PROJECTRUIMTE
Hoofdstraat 17
9244 CL Beetsterzwaag

open vrijdag t/m zondag
13:00 tot 18:00 uur en op afspraak

Gepost op

ARTZUID 2019 / Amsterdam – 17 mei t/m 15 sept 2019

ArtZuid 2019 - Eja Siepman van den Berg

“Stichting Art Zuid wil met kunst op straat een nieuwe ontmoetingsplek creëren en kunst toegankelijk maken voor iedereen. De ideeën van kunstenaars zijn van grote waarde voor het in stand houden van een open samenleving.” (Cintha van Heeswijck, directeur stichting Art Zuid)

De zesde editie van ARTZUID vindt plaats van 17 mei tot en met 15 september 2019. De Amsterdam Sculptuur Biënnale presenteert een belevingstentoonstelling met meer dan zestig kunstwerken op de 2,5 km lange route. Het hart van de tentoonstelling ligt in Berlage’s monumentale Plan Zuid met de lommerrijke Apollolaan en Minervalaan. Hier zijn in de groene ruimte theatrale opstellingen te zien van moderne en hedendaagse figuratieve beelden. Deze worden afgewisseld met interactieve ruimtelijke installaties. ARTZUID omvat een uitgebreid randprogramma met rondleidingen, artist talks en een educatief programma. De tentoonstelling is 24/7 gratis toegankelijk. Routekaarten en catalogus zijn verkrijgbaar in het Informatiepaviljoen op de Minervalaan 1 of via de webshop.

Op ARTZUID zal nieuw werk te zien zijn van internationaal vermaarde kunstenaars Jan Fabre, Antony Gormley, Matthew Monahan, Takashi Murakami, Yoshitomo Nara en Dan Graham, alsook  jonge kunstenaars, onder wie Ivan Cremer, Sachi Miyachi, Gabriel Lester en ElsaTomkowiak.

Dankzij de beeldenroute herleven de lanen en pleinen deze zomer tot plekken van verbinding. De inrichting van de groepstentoonstelling is geïnspireerd op 17e eeuwse Italiaanse tuinen. De figuratieve beelden waarmee mensen zich kunnen vereenzelvigen maken de tentoonstelling toegankelijk voor iedereen. De ruimtelijke installaties voegen daar een spannende interactieve beleving vol vermaak aan toe. Deze 6de editie van ARTZUID verleidt tot vrolijk stemmend kunstkijken en genieten voor iedereen.

ArtZuid 2019 / Amsterdam

Eja Siepman van den Berg geselecteerd voor ARTZUID, Amsterdam

 

Gepost op

Museum de Fundatie, Zwolle – Charlotte van Pallandt . 25 mei t/m 1 september 2019

Museum de Fundatie, Zwolle
 CHARLOTTE VAN PALLANDT – KUNST ALS LEVENSDOEL

Met maximale toewijding en groot talent schiep Charlotte van Pallandt (1898-1997) een gevarieerd en krachtig oeuvre waarmee zij een prominente plaats verwierf in de 20ste-eeuwse Nederlandse beeldhouwkunst. Van 25 mei t/m 1 september 2019 is in Museum de Fundatie een grote overzichtstentoonstelling te zien van het werk van deze beeldhouwster. Naast haar belangrijkste beelden worden in Zwolle schilderijen, tekeningen en gipsen voorstudies getoond.

Museum de Fundatie -Zwolle

Museum de Fundatie bevindt zich aan de Blijmarkt, middenin de binnenstad van Zwolle. Dit neoclassicistische pand is gebouwd tussen 1838 en 1841, naar een ontwerp van de Haagse architect Eduard Louis de Coninck.      

Gepost op

KunstRai 2019 – 17 t/m 22 april

KunstRai - Kunstadvies Hanneke Janssen
         
De KunstRAI viert in 2019 haar 35e editie!

Tijdens de beurs tonen alle deelnemende galerieën hun hedendaagse  autonome schilder- en beeldhouwkunst, fotografie en nieuwe media. Ook is er plaats voor toegepaste kunst en design. Enkele deelnemers brengen met een speciale solopresentatie een verdieping. Andere deelnemers tonen weer een kleine, verassende selectie in hun Raw-Edge stand.

De KunstRAI is opgericht in 1985 en behoort daarmee tot een van de oudste ter wereld.

Openingstijden 2019

Woensdag 17 april           17.00 – 22.00 uur (besloten)
Donderdag 18 april          12.00 – 21.00 uur
Vrijdag 19 april                 12.00 – 21.00 uur
Zaterdag 20 april              11.00 – 18.00 uur
Zondag 21 april                 11.00 – 18.00 uur
Maandag 22 april             11.00 – 18.00 uur

Amstelhal (Hal 7) Amsterdam RAI, ingang Wielingenstraat (1078 KK)

Gepost op

Tefaf 2019 – 16 t/m 24 maart

Tefaf - Maastricht
TEFAF werd opgericht in 1988. TEFAF Maastricht laat u meer dan 7.000 jaar aan kunstgeschiedenis zien. Een evenement om niet te missen door verzamelaars en vertegenwoordigers van musea. 275 van ’s werelds meest toonaangevende galeries uit 20 landen presenteren werk van Oude Meesters en antieke kunstwerken, maar ook een breed scala aan moderne en hedendaagse kunst. evenals sieraden en werken op papier. 
 

Openingstijden:

  • Dagelijks vanaf 16 maart 2019 t/m 23 maart 2019 / 11.00 – 19.00 uur
  • Zondag 24 maart 2019 / 11.00 – 18.00 uur
Gepost op

Museum Beelden aan Zee / Carel Visser ‘Genesis’

Museum Beelden Aan Zee

Carel Visser – Genesis

Onder de titel Genesis organiseert museum Beelden aan Zee in het voorjaar van 2019 het eerste retrospectief over de in 2015 overleden beeldhouwer Carel Visser. Carel Visser (1928 – 2015) is zonder twijfel een van de belangrijkste Nederlandse beeldhouwers van de twintigste eeuw.

Zijn werk is niet alleen ruim vertegenwoordigd in de belangrijkste museale collecties in Nederland maar ook daarbuiten zoals in de collecties van Tate en het MoMA.
De tentoonstelling geeft een evenwichtig overzicht van het werk dat Visser over een periode van meer dan 60 jaar heeft gemaakt. Daarbij staan de sculpturen centraal maar er wordt ook ruim aandacht besteed aan zijn tekeningen, collages, grafiek, gebruiksvoorwerpen en sieraden, als onderling nauw samenhangende bestanddelen van zijn oeuvre.

Carel Visser / 16 maart 2019 – 10 juni 2019
Museum Beelden aan Zee
Harteveltstraat 1
2586 EL Den Haag

 

Gepost op

Art Rotterdam 2019 – 6 t/m 10 februari

Art Rotterdam -Kunstadvies Hanneke Janssen
         
     
Art Rotterdam is de spil van de Art Rotterdam Week en viert deze editie haar 20-jarig bestaan. Voor deze jubileumeditie heeft de beurs haar gevarieerde model gericht op jonge kunst aangescherpt en plaatst ze de samenwerking centraal. In een meer intieme sfeer is er meer focus op verbinding tussen nationale en internationale galeries. Vier dagen lang vormt de Van Nellefabriek het decor voor de laatste ontwikkelingen in de beeldende kunst.
 
Now/Forever 
Nieuw is de presentatie van Now/Forever, samengesteld door Hester Alberdingk Thijm, directeur AkzoNobel Art Foundation. Tevens kent de New Art Section een vernieuwde, tailormade architectuur en is samengesteld door curator Tiago de Abreu Pinto. 
 
Pendelbus 

Voor de ingang van de beurs staan weer de Art Rotterdam Week-pendelbussen; deze brengen je gratis naar de verschillende hoogtepunten in het Museumpark, het Vierhavensgebied en de Kop van Zuid.

 

Openingstijden

De vijfdaagse kunstbeurs Art Rotterdam heeft de volgende openingstijden in 2019:

  • Woensdag 6 februari: 18.00 – 22.00 uur (op uitnodiging)
  • Donderdag 7 februari: 11.00 – 19.00 uur
  • Vrijdag 8 februari: 11.00 – 21.00 uur 
  • Zaterdag 9 februari: 11.00 – 19.00 uur
  • Zondag 10 februari: 11.00 – 19.00 uur
Gepost op

 GALERIE MIA JOOSTEN & MARTI COLLECTION IV

Projectruimte BMB - Galerie Mia Joosten
         
         GALERIE MIA JOOSTEN & MARTI COLLECTION IV
      
Mimmo Paladino

 Bij Projectruimte BMB zal van 24 november t/m 5 januari voor de vierde keer een selectie van werken uit de collectie van Galerie Mia Joosten in combinatie met een selectie werken uit de Marti Collection getoond worden. Deze keer gaat de aandacht uit vooral naar werken op papier. De Marti Collection is een particuliere internationale kunstverzameling die in de afgelopen 40 jaar bijeen is gebracht door René & Doris Marti-Clerici. Projectruimte BMB, Kerkstraat 129A te Amsterdam.

Opening zaterdag 24 november van 17.00 – 19.00 uur. De tentoonstelling is te zien t/m 5 januari 2019.
De tentoonstelling is te bezoeken van donderdag t/m zaterdag 12.30 – 17.30 uur.

       
Pierre Alechinsky - Sur feulle volante 1987 - Kunstadvies Hanneke Janssen Jaap Wagemaker - Okker

 

Door Galerie Mia Joosten worden de volgende kunstenaars getoond:

Pierre Alechinsky – Karel Appel – Armando – Eugène Brands – Corneille – Marlene Dumas – Mimmo Paladino – Jaap Wagemaker

Gepost op

Pan Amsterdam / beurs voor kunst, antiek en design . 18 – 25 november

Pan Amsterdam
         
         Over smaak valt niet te twisten, over smaak voor kunst al helemaal niet.
         Gelukkig is de PAN Amsterdam er dit jaar voor de 32ste editie. Durft u het aan?
 

PAN Amsterdam is de beurs waar u moet zijn voor kunst, antiek en design. Al meer dan drie decennia komen vooraanstaande handelaren uit Nederland, België en Duitsland samen om tien dagen het beste van hun collecties te tonen. Liefst 5000 jaar zit er tussen het oudste en het nieuwste kunststuk uitgestald op de beurs. De price range is bijna net zo groot: vanaf €500, bent u natuurlijk al helemaal het mannetje. Maar voor de echte high rollers: er zijn ook schatten van een miljoen te koop. Moet u wel een huis hebben dat minimaal het veelvoud waard is, maar dat komt vast wel goed.

PAN Amsterdam biedt collecties ruim 110 galeristen, antiquairs en kunsthandelaren met een assortiment van schilderijen, antiek, moderne en hedendaagse kunst tot sieraden, fotografie, designmeubelen en objecten uit oude en verre culturen.

Dat inspireerde fotograaf Erwin Olaf. Hij kreeg de opdracht om de veelzijdigheid van de beurs voor kunst, antiek en design in beeld te brengen en de verbinding met de stad Amsterdam te laten zien, schoot Olaf een serie portretten van Amsterdammers met steeds verschillende kunstwerken. In acht portretten toont hij sprekende contrasten in locatie of de combinatie tussen geportretteerden en kunstwerken.

De PAN Amsterdam wordt van 18 tot 25 november gehouden in de RAI.

Gepost op

GLOW / Internationaal Lichtkunst Festival Eindhoven . 10 – 17 november

Glow Eindhoven

GLOW is een gratis te bezoeken lichtkunstfestival in Eindhoven dat ieder jaar in november plaatsvindt. Dit jaar voor de 13e keer. 10 – 17 november 2018

Het lichtkunstfestival wordt georganiseerd door Stichting GLOW Eindhoven, dat bestaat uit een klein kernteam en een Raad van Toezicht. GLOW is ook te omschrijven als een grote expositie in de openbare ruimte van Eindhoven met zo’n 35 lichtkunstenaars uit binnen- en buitenland. De lichtkunstprojecten zijn met elkaar verbonden middels een looproute.

Het onderscheidend vermogen van GLOW ligt in de ambitie dat er elk jaar lichtkunst wordt gecreëerd, waarbij de focus ligt op vernieuwing en talentontwikkeling. Naast de grote internationale lichtkunstenaars maakt GLOW ruimte voor innovatieve en unieke projecten van eigen bodem.

SHADOWS & LIGHT

Het thema voor 2018 is Shadows & Light: “Every picture has its shadows. And it has some source of light. Blindness, blindness and sight”. (Joni Mitchell)

Geen licht zonder schaduw, geen afbeelding zonder inhoud. Met dit thema gaat GLOW 2018 op zoek naar de dualiteit. In de praktijk gaat het niet alleen om de ultieme tegenstelling van zwart en wit, maar ook om veel en weinig, binnen en buiten, sober en uitbundig… licht en schaduw. In de tegenstelling wordt het verhaal geboren, zonder contrast geen beleving. Zonder ‘Shadows’ en ‘Light’ bevinden we ons in een grijs landschap waarin het leven verdampt.

De mission statement van GLOW voor de komende jaren is kort en krachtig:

“Eindhoven maakt het verschil in Lichtkunst”