Gepost op

Klaas Gubbels / Lang leve de kunst

Museum Arnhem / Klaas Gubbels - Lang leve de kunst
 
28 apr. – 18 aug. 2024 
 
Klaas Gubbels – Lang leve de kunst is een feestelijk eerbetoon aan de indrukwekkende carrière van een van Nederlands meest gerenommeerde kunstenaars. Dit jaar vierde Klaas Gubbels (1934) zijn negentigste verjaardag, en dat verdient een feestje.

Al meer dan zeventig jaar woont en werkt Gubbels in Arnhem. In die tijd heeft hij zijn sporen achtergelaten in de stad en in het museum. Denk aan Hoge Poten (2014) aan de Onderlangs of De Zwanenhals (2000) in de beeldentuin van Museum Arnhem.

Zijn enorme oeuvre, dat hij in ruim zestig jaar heeft gemaakt, laat zien dat Gubbels nooit stil heeft gezeten. In zijn persoonlijkheid én in zijn werk merk je een grote nieuwsgierigheid en creativiteit, wat je goed kunt zien in deze tentoonstelling. Je kunt een combinatie verwachten van publiekslievelingen uit de museumcollectie en daarbuiten. Klaas Gubbels – Lang leve de kunst toont een kleurrijk palet van een minstens zo kleurrijke kunstenaar.

28 apr. – 18 aug. 2024 / Utrechtseweg 87, Arnhem

Museum Arnhem

Gepost op

KunstRai 2024

KunstRai - Amsterdam

Van donderdag 28 maart tot en met maandag 1 april 2024 vindt in Amsterdam de KunstRAI plaats.

De KunstRAI geldt als dè beurs voor hedendaagse kunst in Amsterdam. Gedurende 5 dagen tonen meer dan 120 galerieën in het RAI beursgebouw een grote en gevarieerde collectie hedendaagse kunst uit binnen- en buitenland.

OPENINGSTIJDEN
WOENSDAG 27 MAART 16:00 – 21:00 UUR (BESLOTEN)

DONDERDAG 28 MAART 11:00 – 18:00 UUR
VRIJDAG 29 MAART 12:00 – 21:00 UUR
ZATERDAG 30 MAART 11:00 – 18:00 UUR
ZONDAG 31 MAART 11:00 – 18:00 UUR

MAANDAG 1 APRIL 11:00 – 18:00 UUR

LOCATIE
RAI AMSTERDAM HAL 8 (PARKHAL)
EUROPAPLEIN 24, 1078 GZ AMSTERDAM
www.kunstrai.nl 

Gepost op

Moya Museum – Great Primer / DNA Abstracted

Moya Museum

In de tentoonstelling GREAT PRIMER, die van 15 april tot 1 september te zien is in het het MOYA MUSEUM, Wilhelminakanaal Zuid 104, 4903 RA Oosterhout, staat abstractie centraal. Monumentale installaties, beelden, (wand)schilderijen, video’s en objecten tonen de veerkracht en energie van abstracte kunst in de huidige tijd. OPENING zondag 14 april van 15.00 – 18.00 uur.

De term ‘primer’ refereert aan de eerste laag die op een oppervlak wordt aangebracht alvorens aan de rest van het verfwerk wordt begonnen. Maar in de titel GREAT PRIMER krijgt het begrip de betekenis van een ‘basis’: het startpunt van waaruit de kunstenaar begint te creëren.

Het startpunt dat alle kunstenaars met elkaar delen is de samensmelting tussen idee en materiaal. In GREAT PRIMER is te zien hoe iedere individuele kunstenaar op zijn/haar eigen wijze, met verschillende technieken en in verschillende disciplines vorm geeft aan dat startpunt of gematerialiseerd idee zonder verwijzing naar de werkelijkheid.

De abstracte kunstwerken in de tentoonstelling zijn stuk voor stuk het resultaat van een individuele reis naar binnen die elke kunstenaar aflegt. Toch zien we dat ieder afzonderlijk kunstwerk elementen bevat die het individuele overstijgen en deel uitmaken van een universele zoektocht – naar vorm en inhoud – die de beperkingen van de fysieke wereld en de grenzen van leeftijd, achtergrond en generatie overstijgen.

Kunstenaars: 

LINDA ARTS – ISABELLE BORGES – KOEN DELAERE –  CAS VAN DEURSSEN – FRANS KLERKX – ROEL VAN DER LINDEN – GIJS VAN LITH – MARTIJN SCHUPPERS – ART VAN TRIEST

Info:  MOYA Museum

Gepost op

Artist Talk Willem Harbers – Projectruimte BMB

Artist Talk - Willem Harbers - Kunstadvies Hanneke Janssen

Foto door: Christophoros Doulgeris

19.01.2024

Vrijdag 19 januari komt Willem Harbers in de Projectruimte BMB vertellen over zijn werk. Willem Harbers schept wonderlijke, machine-achtige beelden en installaties. Hij exposeert vaak in Nederland én in het buitenland, geeft lezingen en workshops en er verschijnen geregeld publicaties over zijn werk. Het is mooi gemaakt met veel aandacht voor het detail.

De meeste mensen hebben geen idee wat een kunstenaar de hele dag doet. In een inspirerende lezing van drie kwartier voert Willem u mee in de wereld van zijn kunst. Aan de hand van veel beeldmateriaal tonen hij waar zijn passie ligt en hoe zijn werk zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Willem vertelt over het ontstaansproces van een kunstwerk, over de materiaalkeuze en over wat hij zoal meemaakt in zijn kunstenaarspraktijk. Er is ruime gelegenheid tot het stellen van vragen en discussie. Het belooft een prikkelende avond te worden in hartje Amsterdam. Beleef het mee en kom in gesprek met Willem tijdens deze Artist Talk!

Wanneer   : vrijdag 19 januari 2024
Tijd             : 18.30 – 19.30 uur
Locatie       :  Projectruimte BMB
Adres          : Kerkstraat 129A, Amsterdam

U bent van harte welkom!

Hanneke Janssen
Dirk den Hartog
Willem Harbers

De Projectruimte BMB is speciaal deze vrijdag 19 januari geopend van 12.30 – 21.00 uur.

De tentoonstelling is verlengd t/m zondag 28 januari 2024. Geopend van vrijdag t/m zondag van 12.30 – 17.30 uur

Meer informatie:
W: www.kunstadvies-hannekejanssen.nl
E: info@kunstadvies-hannekejanssen.nl / M: +31 (0)6 43 21 19 90 
W: www.miajoosten.nl 
W: www.willemharbers.nl

Willem Harbers - Maniscopra - Kunstadvies Hanneke Janssen  Willem Harbers - Maniscopra - Kunstadvies Hanneke Janssen  Willem Harbers - Maniscopra - Kunstadvies Hanneke Janssen

Gepost op

Galerie Mia Joosten & Kunstadvies Hanneke Janssen

Kunstadvies Hanneke Janssen - EENHEID EN VERSCHEIDENHEID IN DE KUNST 2

17.12.23 – 28.01.24 

EENHEID EN VERSCHEIDENHEID IN DE KUNST 2

Galerie Mia Joosten & Kunstadvies Hanneke Janssen organiseren ook nu tegen het eind van het jaar weer een gezamenlijke tentoonstelling, maar nu in Amsterdam.

Armando 

Linda Arts 

William Black 

Willem Harbers 

Jan Henderikse

Jozef van der Horst

Laurens Mostert

Carmen Navarro Puig

Sebastiaan Spit 

Rudi Struik 

Magosja Turkawski 

Petar Tuskan

Locatie: Projectruimte BMB, Kerkstraat 129A, Amsterdam
Openingstijden: vrijdag t/m zondag 12.30 – 17.30 uur

  Projectruimte BMB   Projectruimte BMB

 

 

Gepost op

Cacaofabriek ‘ALTIJD IN HET NU’

Cacaofabriek - 'ALTIJD IN HET NU'

11.12.2023 – 11.02.2024

ALTIJD IN HET NU 

Hoe beïnvloedt het ouder worden de artistieke praktijk van kunstenaars? Wanneer komt het ultieme meesterwerk, als dat al gebeurt? Waar komt de drive vandaan om alsmaar meer te maken, terwijl niet al het werk goed terecht komt en gezien wordt? Bert Loerakker, zelf een actieve oudere kunstenaar is curator van Altijd in het Nu en selecteerde samen met de artistieke commissie van De Cacaofabriek Expo acht kunstenaars op leeftijd, met zowel een landelijke bekendheid als regionale helden en zowel mannen als vrouwen met een diversiteit in disciplines: Johan Claassen, Jan van Duynhoven, Ria van Eyk, Christie van der Haak, Corry van Hoof, Theo Kuijpers, Guido Lippens en Lydia Schouten. 

Informatie: Cacaofabriek Helmond

Gepost op

PENNINGS FOUNDATION – Ruimte | Space

Pennings Foundation - Ruimte | Space

Bij ‘ruimte’ denken we al gauw aan de letterlijke betekenis, een architecturale ruimte, opgebouwd uit vier muren die in een rechte hoek op elkaar staan, met een plafond, een doorgang en eventueel ramen. Maar ‘ruimte’ kan ook een abstracte of figuurlijke betekenis hebben.

Voor de expositie RUIMTE zijn vijf hedendaagse Nederlandse beeldend kunstenaars uitgenodigd die fotografie of video als medium gebruiken en die ieder op een eigen manier invulling geven aan het begrip ruimte en ruimtelijkheid. Zij spelen met schaal, perspectief, optische illusie, lichtval en schaduwwerking. Telkens gaat het om de dualiteit tussen twee- en driedimensionaliteit, tussen suggestie en realiteit. Door het vervreemdende effect dat hun werk oproept, wordt ons vermogen tot ruimtelijk inzicht op de proef gesteld.

De expositie gaat over de wisselwerking tussen ruimte en fotografie. De exposanten zijn: Michiel Kluiters, Marleen Sleeuwits, Femke Dekkers, Willem van den Hoed, Menno de Nooijer.

Tijdens DDW 21.10.2023 – 29.10.2023 dagelijks geopend van 11.00 – 17.00 uur.

Pennings Foundation

Gepost op

KUNSTADVIES → ART THE HAGUE / stand nr. 43

Art The Hague - stand.nr 43 - Kunstadvies Hanneke Janssen
04.10.2023 t/m 08.10.2023

Save the date

Ik ben blij om u te kunnen melden dat Kunstadvies Hanneke Janssen voor de 1ste keer deelneemt aan de Kunstbeurs Art The Hague van woensdag 4 t/m zondag 8 oktober 2023. Ik hoop u daar te mogen verwelkomen.

Art The Hague - Stand nr. 43 - Kunstadvies Hanneke Janssen

Deelnemende kunstenaars:
Armando, Linda Arts en Willem Harbers (stand nr.43)

Meer informatie 

Art The Hague, de eigenzinnige beurs voor hedendaagse kunst, verrast in 2023 kunstliefhebbers en verzamelaars met een variëteit aan werk van zowel internationaal kunstenaars als jonge kunstenaars die nog niet zo lang geleden de academie hebben verlaten. Met een sterke selectie van 48 Nederlandse en internationale galeries (Spanje, Duitsland, Polen en Slovakije) voor  hedendaagse kunst is de reguliere ‘line up’ van Art The Hague de moeite waard.

Art The Hague

 

Gepost op

VIDEO: Expositie ´Verstild´ Landgoed Lauswolt

Eja Siepman van den Berg - Landgoed Lauswolt - Projectruimte online Beetsterzwaag
18.09.2023 t/m 23.10.2023
 

EXPOSITIE ´VERSTILD´ Eja Siepman van den Berg

Verscholen in de prachtige bossen van Beetsterzwaag ligt het best bewaarde geheim van Friesland: vijfsterrenhotel Landgoed Lauswolt. Van 18 september tot en met 23 oktober 2023 vindt er op Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag een expositie plaats van beeldend kunstenaar Eja Siepman van den Berg.
Buiten staan 12 beelden geëxposeerd en in het monumentale landhuis zijn 13 beelden te zien. Elk kunstwerk op een geheel eigen plek op het landgoed.
De expositie is samengesteld door Projectruimte-Online te Beetsterzwaag, in nauwe samenwerking met Landgoed Lauswolt.

De expositie ‘VERSTILD’ van Eja Siepman van den Berg besteedt aandacht aan uiteenlopende aspecten van het fascinerende beeldhouwkundige oeuvre van Eja Siepman van den Berg. Het geeft indruk van haar rijke oeuvre, met sculpturen uit de jaren 1964 tot en met 2022. In het oog springend is de tegenstelling figuratie-abstractie. Getoond wordt een van haar vroegste sculpturen, een abstract werk met de titel Bloktors (1964).
Ook sleutelwerken als Staand meisje (1972) ontbreken niet, beelden die uitdrukkingen zijn van haar zo kenmerkende, reducerende stijl. Dat haar oeuvre zich tot de dag vandaag is blijven ontwikkelen, bewijzen ook haar meest recente sculpturen van 2021 en 2022, in brons en statuario marmer.

Landgoed Lauswolt, Van Harinxmaweg 10, 9244 CJ Beetsterzwaag
www.lauswolt.nl
 

Projectruimte-Online, Hoofdstraat 17, 9244 CL Beetsterzwaag
info@projectruimte-online.com

Gepost op

EXPOSITIE ´VERSTILD´ Eja Siepman van den Berg

EXPOSITIE ´VERSTILD´ Eja Siepman van den Berg
18.09.2023 t/m 23.10.2023
 

EXPOSITIE ´VERSTILD´ Eja Siepman van den Berg

Verscholen in de prachtige bossen van Beetsterzwaag ligt het best bewaarde geheim van Friesland: vijfsterrenhotel Landgoed Lauswolt. Van 18 september tot en met 23 oktober 2023 vindt er op Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag een expositie plaats van beeldend kunstenaar Eja Siepman van den Berg.
Buiten staan 12 beelden geëxposeerd en in het monumentale landhuis zijn 13 beelden te zien. Elk kunstwerk op een geheel eigen plek op het landgoed.
De expositie is samengesteld door Projectruimte-Online te Beetsterzwaag, in nauwe samenwerking met Landgoed Lauswolt.

De expositie ‘VERSTILD’ van Eja Siepman van den Berg besteedt aandacht aan uiteenlopende aspecten van het fascinerende beeldhouwkundige oeuvre van Eja Siepman van den Berg. Het geeft indruk van haar rijke oeuvre, met sculpturen uit de jaren 1964 tot en met 2022. In het oog springend is de tegenstelling figuratie-abstractie. Getoond wordt een van haar vroegste sculpturen, een abstract werk met de titel Bloktors (1964).
Ook sleutelwerken als Staand meisje (1972) ontbreken niet, beelden die uitdrukkingen zijn van haar zo kenmerkende, reducerende stijl. Dat haar oeuvre zich tot de dag vandaag is blijven ontwikkelen, bewijzen ook haar meest recente sculpturen van 2021 en 2022, in brons en statuario marmer.

Landgoed Lauswolt, Van Harinxmaweg 10, 9244 CJ Beetsterzwaag
www.lauswolt.nl
 

UITNODIGING EXPOSITIE
Eja Siepman van den Berg 
‘VERSTILD’

Namens Landgoed Lauswolt en Projectruimte-Online nodigen wij u van harte uit voor de opening van de expositie: Eja Siepman van den Berg ‘Verstild’ op zondag 17 september 2023.

Deze expositie vindt plaats op het mooie Landgoed Lauswolt in de bosrijke omgeving van Beetsterzwaag.

In de buitenruimte zijn 12 beelden te bezichtigen. In het monumentale landhuis zijn 13 beelden tentoongesteld. Elk kunstwerk op een geheel eigen plek op het landgoed.

PROGRAMMA

16.00 uur:
Welkom door Marc van Gulick, directeur Landgoed Lauswolt

16.15 uur: 
Opening
Inhoudelijke inleiding oeuvre Eja Siepman van den Berg door Huub Mous, mede auteur van de publicatie Eja Siepman van den Berg.

16.30 uur:
Genieten van de expositie onder het genot van een drankje en een hapje.

Locatie: Van Harinxmaweg 10, 9244 CJ Beetsterzwaag

Graag vernemen wij van u of u hierbij aanwezig wilt zijn i.v.m. het aantal te verwachten gasten.

Voor een hotelovernachting en diner kunt u reserveren in Hotel Lauswolt: 
Landgoed Lauswolt www.lauswolt.nl / 0512- 381245 / info@lauswolt.nl

Wij hopen u te mogen begroeten namens Projectruimte-Online en Landgoed Lauswolt.

Projectruimte-Online, Hoofdstraat 17, 9244 CL Beetsterzwaag
info@projectruimte-online.com