Gepost op

Art verschuiving III / Projectruimte – Beetsterzwaag 2 april t/m 20 juni 2021

Projectruimte - Art Verschuiving III - Kunstadvies Hanneke Janssen

nu te zien:
ART VERSCHUIVING III
2 april t/m 20 juni 2021

Armando, Aubertin, Beuys, Brands, Brown, de Bruijn, Corneille, Defesche, Diederen, Francis, Freijmuth, Gubbels, Hack, de Haas, Haring, Heerup, Henderikse, Heyboer, Hussem, Jorn, Kuijpers, Lataster, Lucassen, Maulwurf, Miro, Paladino, Perlmuter, Siepman van den Berg, Sluijters, Spiller, Tinguely, Visch, Wagemaker

Projectruimte Hoofdstraat 17 is geopend op afspraak. Comform de richtlijnen van de overheid is een beperkt aantal bezoekers tegelijkerlijk toegestaan in de tentoonstellings-ruimtes. Het vooraf maken van een afspraak kunt u doen via: E-mail: info@projectruimte-hoofdstraat17.com  of tel: 0512-729080

Gepost op

KunstRai verplaatst naar 20 t/m 24 mei 2021

KunstRai

De KunstRAI is een van de oudste beurzen voor moderne- en hedendaagse kunst ter wereld. Dit jaar zal Amsterdam voor de 36ste keer in het teken staan van de (inter)nationale kunstwereld. Ontdek de hedendaagse, autonome en toegepaste kunst van 20 tot en met 24 mei 2021

Meer dan 80 galerieën uit binnen- en buitenland brengen hun selectie aan schilderijen, beelden, fotografie maar ook design en sieraden. Zowel ervaren als beginnend kunstliefhebbers maken hier kennis met events en backstageprogramma’s als Focus Japan, de uitreiking van de Sluijters Prijs en de Jeanne Oosting Prijzen.

Meer informatie: KunstRai

Gepost op

Maria van Brabant / Kunstenaar Christie van der Haak / 28 januari 2020 – 25 oktober 2020

Maria van Brabant Kunstenaar / Christie van der Haak

KASTEEL HELMOND

De tentoonstelling ‘Maria van Brabant, Keizerin’ is een eerbetoon aan het leven van Maria van Brabant (1189-1260), vrouwe van Helmond en een vooraanstaand inwoner van de stad. Zij geldt als een voorbeeld van een sterke vrouw die veel invloed heeft gehad op de cultuur en geschiedenis van haar tijd. Christie van der Haak (Den Haag, 1950) geeft met nieuwe kunstwerken en patronen haar eigen visie op dit middeleeuwse verhaal.

Maria van Brabant Kunstenaar / Christie van der Haak

Hoofs leven

Maria van Brabant woonde in een houten fort, ‘t Oude Huys. Via haar huwelijk met de keizer van het Heilige Roomse Rijk, werd Maria keizerin. Van haar burcht maakte ze een centrum van cultureel en hoofs leven, waar dichters en notabelen verbleven.

Maria van Brabant / Kunstenaar Christie van der Haak

Belevenis

Een bezoek aan de tentoonstelling is een beleving op zich. Als bezoeker loop je haast letterlijk door en over de kunstwerken. Het is een totaalervaring die een geheel nieuwe en soms overrompelende betekenis geeft aan het verhaal van Maria van Brabant.

Gepost op

DDW 2020 gaat door maar in aangepast vorm.

Dutch Design Week - Kunstadvies Hanneke Janssen

Dutch Design Week (DDW) 2020 wordt een combinatie van een fysiek en online festival, waarbij relevante matchmaking voor de ontwerpers centraal staat. In de vorm van vooraf geplande studio expo’s zijn ontwerpers door beperkt publiek te bezoeken. Het grote publieksevenement zal daarnaast online plaatsvinden.
 
Een DDW zoals we dat gewend zijn, met meer dan 350.000 bezoekers, grote centrale locaties en diverse georganiseerde vervoersopties, blijkt op basis van de huidige omstandigheden niet realistisch. Overleg met de gemeente Eindhoven en Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost heeft dit beeld bevestigd. Zodoende hebben wij samen met de ontwerp community een scenario voor een compacte ‘live’ DDW ontwikkeld.

Geen groots ‘live’ publieksevenement

Concreet betekent dit dat DDW20 geen ‘live’ publieksevenement kan zijn. Het is vanwege het coronavirus niet verantwoord grote hoeveelheden bezoekers door de stad te laten gaan, en daarmee de druk op het openbare leven in Eindhoven enorm te verhogen. Daarop aansluitend willen we drukte vermijden waardoor de samenkomst van grote groepen mensen in binnenlocaties niet realistisch en veilig is.
 
“Hoewel we hier uiteraard al langer rekening mee hielden, valt het onvermijdelijke besluit ons zwaar”, zegt DDF directeur Martijn Paulen. “Al 19 jaar bouwen samen met onze ontwerp community, partners en vrienden, maandenlang met volledige overgave aan ‘De Week’ in oktober. Een week die zich ieder jaar opnieuw laat kenmerken door kwaliteit, vernieuwende design inzichten, toekomstgerichtheid en een rijkheid aan waardevolle ontmoetingen en inspiratie. Een besluit als dit heeft daarom een enorme impact op deze dynamiek. Op de ontwerpers en makers, op onze partners, maar ook op de brede keten van toeleveranciers en uiteraard de loyale bezoekers.”
 
Samen met de ontwerp community hebben we daaom gezocht naar een goede oplossing. Martijn: “We beseffen ons dat het lastige tijden zijn voor heel de ontwerpsector. Juist daarom willen we samen met de ontwerp community het podium voor hen bouwen. We hebben er zin in! Wij realiseren ons daarnaast ook dat veel collega’s deze kans niet is gegund.”

Dutch Design Week 2020

Voor de fysieke variant van DDW20 focussen we op een bottom-up ‘studio expo-model’, gericht op relevante ontmoetingen tussen de deelnemende ontwerpers en professionele bezoekers. Dit betekent dat deelnemers zich vanaf 15 juni kunnen aanmelden. Na goedkeuring kunnen zij in oktober de deuren van hun eigen studio openen of participeren op een andere beschikbare locatie, enkel voor bezoek op afspraak. Daarmee gaan we terug naar de kern waar vanuit DDW ooit gestart is en blijven wij trouw aan ons DNA; voor de ontwerper.
 
Naast de bovengenoemde studio expo’s worden alle deelnemers dit jaar ook met een virtuele deelname zichtbaar op een sterk verbeterd digitaal DDW platform. Hier bieden we ook ruimte aan ontwerpers en partners die niet fysiek in Eindhoven kunnen deelnemen. We zullen onze internationale PR en Media activiteiten vervolgens inzetten op basis van het totale DDW20 programma, met aandacht voor zowel ‘live’ als online deelnames.
 
Omdat we willen dat dit virtuele programma meer is dan enkel een digitale vertaling van een fysieke DDW, werken we op dit moment aan sterke online formats waaronder virtuele DDW Talks, verschillende livestreams, video’s en meer. Op die manier zorgen we voor een groter relevant bereik voor deelnemende ontwerpers.

Meer informatie>>

Gepost op

TEFAF MAASTRICHT 7 t/m 15 maart 2020

Tefaf Maastricht 7 maart t/m 15 maart 2020
 

“The European Fine Art Fair”, beter bekend als TEFAF, organiseert dit jaar haar 32e editie. De toonaangevende beurs is opgezet in 1975 en wordt sinds 1988 gehouden in het MECC in Maastricht. Ook dit jaar zal deze unieke kunst- en antiekbeurs hier weer plaatsvinden. TEFAF begon met 28 bezoekers en is tegenwoordig uitgegroeid tot ’s werelds grootste beurs voor kunst, antiek en design. Sinds 2016 wordt de beurs ook georganiseerd in de Verenigde Staten. Zo vindt daar TEFAF New York Spring in mei plaats en New York Fall in oktober. Dit internationale evenement wordt bezocht door mensen uit meer dan 60 verschillende landen en  is niet te missen voor gepassioneerde verzamelaars en vertegenwoordigers van musea.

TEFAF Maastricht

Gepost op

Kunstmuseum Den Haag / Lucassen DE GELUKKIGE SCHILDER

Kunstmuseum Den Haag - Lucassen - De gelukkige schilder
 

Een romantisch landschap in de kunstgeschiedenis is doorgaans een bron van weemoed en verbeelding. Dichtbegroeide bossen en onherbergzame bergen wisselen elkaar af met serene velden; alles even technisch knap geschilderd en niet zelden rijk aan effectbejag. De Nederlandse kunstenaar Lucassen (1939) geeft in 1965 het begrip een geheel andere draai. Hij schildert een platte weergave van een palmboom, bergen, een ondergaande zon en gebruikt een fragment à la Mondriaan voor een sterk ironiserend effect. Romantisch landschap met palmboom is Lucassen ten voeten uit: tegendraads, compromisloos en prikkelend. Het werk is recent geschonken aan Kunstmuseum Den Haag en is te zien in de tentoonstelling Lucassen – De gelukkige schilder.

Het oeuvre van Lucassen, dat ruim een halve eeuw beslaat, bestaat uit schilderijen, tekeningen en collages van vondsten van de rommelmarkt. Afgedankte schilderijen, knopen, speelgoedpoppetjes of krulspelden krijgen in zijn zogeheten ‘modifications’ niet alleen een tweede leven, maar ook nieuwe betekenissen. Vrijmoedig puttend uit het rijke reservoir van schilderkunst en literatuur maakt Lucassen associatieve combinaties die een andere inhoud geven aan (bestaand) materiaal. Daarbij laat hij verschillende stijlen, figuratie en abstractie, samensmelten. De tentoonstelling in Kunstmuseum Den Haag belicht de veelzijdigheid en samenhang in het werk van Lucassen, van zijn vroegste, koel erotische schilderijen tot zijn meest recente modifications. 

29 februari 2020 t/m 07 juni 2020

Kunstmuseum Den Haag

Bekijk hier de kunstwerken van  Reinier Lucassen op onze website >

Gepost op

Projectruimte Beetsterzwaag / EJA SIEPMAN VAN DEN BERG -fighting time with marble

Projectruimte - Beetsterzwaag
 
EJA SIEPMAN VAN DEN BERG – fighting time with marble
 
Sinds 2016 werkt Eja Siepman van den Berg met Studio Stagetti in Pietrasanta, Italie. In de periode van 2016 – 2019 zijn een groot aantal beelden in het marmer ontstaan. De Projectruimte Hoofdstraat 17 brengt een aantal van deze beelden bijeen in combinatie met enkele nieuw gegoten bronzen sculpturen.
 
Opening zondag 16 februari 2020 om 14.30 uur
 
Projectruimte Beetsterzwaag - EJA SIEPMAN VAN DEN BERG / fighting time with marble Projectruimte Beetserzwaag - EJA SIEPMAN VAN DEN BERG  / fighting time with marble

Eja Siepman van den Berg – filmportret
Het filmportret van Eja Siepman van den Berg is gemaakt door Stijn van der Loo in opdracht van stichting Het Depot in Wageningen.

Op de 1e etage van de Projectruimte kunt u kunstwerken zien van nationale- en internationale kunstenaars.

Projectruimte Hoofdstraat 17
Hoofdstraat 17
9244 CL Beetsterzwaag

Gepost op

Art Rotterdam 6 t/m 9 februari 2020

Art Rotterdam

“Art Rotterdam Week verandert de stad in een walhalla voor liefhebbers van kunst, design en architectuur.”

Gedurende de hele week bruist Rotterdam met speciale openingen, tentoonstellingen in de musea en kunstinstellingen, beurzen, lezingen, rondleidingen, performances, debatten, pop-up shows, festivals en muzikale events.

Art Rotterdam is aan haar eenentwintigste editie toe. Na de succesvolle jubileumeditie van afgelopen winter, met maar liefst 28.500 bezoekers, verzorgt de organisatie in februari van het komende jaar opnieuw een uitdagende beurs in een inspirerende context. Op Art Rotterdam 2020 krijgen professionals en liefhebbers de kans nieuw werk te beleven, te ontdekken en aan te schaffen. Wat opvalt, naast de eerder al in gang gezette samenwerking tussen lokale en internationale galeries, is de spannende nieuwe aanpak van Projections en een verrassend initiatief als The Performance Show.
 
Art Rotterdam
Van Nellefabriek Van Nelleweg 1 3044BC Rotterdam
 
6 februari 11:00 – 19:00
7 februari 11:00 – 19:00
8 februari 11:00 – 19:00
9 februari 11:00 – 19:00

Link – ART ROTTERDAM