IN DE SCHIJNWERPER JOZEF VAN DER HORST

Door verschillende kleuren glas aan elkaar te smelten ontstaan de verschillende combinaties die ik gebruik in mijn 3d-neon sculpturen. Ik ben begonnen met metaal plastieken waarbij ik werd geïnspireerd door de Zwitser Tinguely  die bizarre  sculptuur machines  maakte. In die tijd maakte ik ook zilveren sieraden en gebruikte daarbij gas branders om het zilver te solderen. Omdat je het glas voor de neon buizen eerst in een vlam warm en zacht maakt is  daaruit mijn interesses gewekt om met neonglas te gaan werken. De buizen worden ook met een brander verwarmd en op het moment dat het glas zacht word omgebogen. Met het neonglasblazen zorg je er voor dat de buis rond blijft en niet dubbelklapt  of plat word. Ik gebruik veel  formica wat ook door de Memphis groep is toegepast . (Tekst: Jozef van der Horst)

Jozef van der Horst - #D-neon - Kunstadvies Hanneke Janssen Jozef van der Horst - #D-neon - Kunstadvies Hanneke Janssen

Jozef van der Horst

Mijn 3Dneon en Light(n)ing Nature  sculpturen worden geheel in eigen beheer uitgevoerd. Zowel het neonglas als ook de perfecte afgewerkte basis onderdelen.

Omdat ik een technische  opleiding heb gevolgd en daarna de koninklijke en vrije Academie heb doorlopen beheerst ik  vele technieken. Als meester edelsmid ben ik vertrouwd met het werken met vuur en branders, daarom ben ik nu ook instaat om mijn eigen neonsculpturen te blazen. Doordat ik  zelf de 3 D vormen kan maken, en dus veel meer ruimtelijk kan werken, geeft dat mij meer vrijheid in het creëren van mijn werk.

Jozef van der Horst - Tafel - Kunstadvies Hanneke Janssen Jozef van der Horst - Tafel - Kunstadvies Hanneke Janssen

Jozef van der Horst - Light(n)ing Nature sculpturen

Jozef van der Horst - Lighting Nature - Kunstadvies Hanneke Janssen Jozef van der Horst - Lighting Nature Confetti Colour - Kunstadvies Hanneke Janssen
Bekijk hier de kunstwerken van Jozef van der Horst op onze site >

 Voor informatie:

  M: +31(0)6 43 21 19 90

  E : info@kunstadvies-hannekejanssen.nl