IN DE SCHIJNWERPER REINIER LUCASSEN

Lucassen ontwikkelde vanaf 1960 een schilderstijl die elementen uit de pop-art combineert met abstracte symbolen. Hij wordt vaak genoemd als een Nederlandse exponent van de schildersstroming de ‘Nieuwe figuratie’. Hij combineerde elementen uit de pop-art, zoals stripfiguren, met grote felgekleurde vlakken en expressieve elementen.

Reinier Lucassen - Heroes - Kunstadvies Hanneke Janssen Reinier Lucassen - B2 - Kunstadvies Hanneke Janssen

De assemblages die hij maakt zijn opgebouwd uit dagelijkse materialen als hout, blik of rubber die door hun combinatie een nieuwe betekenis lijken te krijgen.

Nieuwe figuratie

Reinier Lucassen ontwikkelde vanaf 1960 een schilderstijl die elementen uit de pop-art combineert met abstracte symbolen. Hij wordt vaak genoemd als een Nederlandse exponent van de schildersstroming de ‘Nieuwe figuratie’. Hij combineerde elementen uit de pop-art, zoals stripfiguren, met grote felgekleurde vlakken en expressieve elementen. Sinds 1980 maakt hij kleiner, ingetogener werk dat soms aan schilderingen van Aboriginals doet denken; uit eenvoudige punten opgebouwde krachtige tekens. De assemblages die hij maakt zijn opgebouwd uit dagelijkse materialen als hout, blik of rubber die door hun combinatie een nieuwe betekenis lijken te krijgen.

Reinier Lucassen - Hel it lew - Kunstadvies Hanneke Janssen Reinier Lucassen - Object 3 - Kunstadvies Hanneke Janssen

Lucassen combineert 'banale' elementen, zoals stripfiguren, met grote felgekleurde vlakken en expressieve elementen. Sinds 1980 maakt hij kleiner, ingetogener werk; uit eenvoudige punten opgebouwde krachtige tekens. Typerend voor Lucassen is dat hij vaak lettertekens op picturale wijze in het beeld integreert.

Renier Lucassen - Archeolo - Kunstadvies Hanneke Janssen Reinier Lucassen - Little Fontana - Kunstadvies Hanneke Janssen
Bekijk hier de kunstwerken van Reinier Lucassen op onze site >

 Voor informatie:

  M: +31(0)6 43 21 19 90

  E : info@kunstadvies-hannekejanssen.nl