IN DE SCHIJNWERPER ZAN VAN ALDERWEGEN

Zan van Alderwegen. Studeerde Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving, Monumentale Vormgeving in ‘s-Hertogenbosch. Is van origine beeldhouwster. Richt zich middels haar fotografie op kleine, ogenschijnlijk onbeduidende voorwerpen – objecten. Met dit werk verheft zij het futiele tot iets monumentaals.

Zan van Alderwegen - Moos -Kunstadvies Hanneke Janssen Zan Alderwegen - Poodle - Kunstadvies Hanneke Janssen
De wereld van de Amsterdamse kunstenaar Zan van Alderwegen

Ze vestigde de aandacht op ‘het geheime leven van de dingen’om zo een lans te breken voor een andere, geconcentreerde manier van waarnemen. Veel voorwerpen bezitten een specifiek karakter en stralen een bepaald gevoel uit.

Zij zijn daarmee meer dan levenloze materie. Ze ziet en beleefd deze voorwerpen eerder als bezielde wezens. In de wijze waarop zij dergelijke voorwerpen fotografisch verbeeld, probeert zij deze karakteristieken/kenmerken naar voren te laten komen. Soms leidt dit tot beelden met een poëtisch verhalend karakter, soms tot beelden die eerder iconisch zijn en een sterke mate van vervreemding in zich dragen.

Zij werkt zowel autonoom als in opdracht situatie voor bedrijven en particulieren

Zan van Alderwegen - Kunstadvies Hanneke Janssen Zan van Alderwegen - Hummingbird - Kunstadvies Hanneke Janssen

Diasec

Diasec is het verlijmen van foto’s met de beeldzijde achter plexiglas. Vervolgens monteren wij achter het Diasec paneel een achterzijde van dibond en tenslotte wordt het totale paneel afgewerkt met een ophangframe of in een (handmade) lijst. Veel gebruikers kiezen Diasec vanwege de strakke uitvoering, hetgeen zij passend vinden bij hun werk. Tevens functioneert Diasec als bescherming van het beeldmateriaal tegen luchtvervuiling, vroegtijdige veroudering en in hoge mate tegen UV straling.

Bekijk hier de kunstwerken van Zan van Alderwegen op onze site >

 

 Voor informatie:

  M: +31(0)6 43 21 19 90

  E : info@kunstadvies-hannekejanssen.nl