Landschaft 29.02.01

Kunstenaar: Armando
Jaar: 2001
Techniek: Olieverf op doek
Afmeting: 80 x 60 cm
Oplage:  1
Prijs:  op aanvraag

 

Categorie: Tag:

Beschrijving

Landschaft

Het werk van Armando omvat series van monumentale schilderijen. Het werk is pasteus en doorwerkt in zwart en wit. Soms heeft werk hier en daar sporen van kleur, subtiele poëtische tekeningen en ook grafiek wordt er in verwerkt.

Fascinatie & werken

Zijn fascinatie voor geweld en kwaad bepaalt zijn werk van het begin af aan. Hij is oprecht verbaasd over de verraderlijke schoonheid van dit geweld. Zo werkt Armando zijn thematiek op unieke wijze uit. Gedreven door het verlangen naar inzicht in het kwaad. Hij zoekt beheersing van de technieken om zijn thematiek vorm te geven in elke discipline die hij beoefent. Hierdoor verkent hij de mogelijkheden van ieder medium tot het uiterste.

De 80-er jaren

Vanaf 1989 ontstaan er sculpturen die door oerkrachten direct uit de natuur lijken gevormd te zijn. Hij gebruikt onderwerpen als een schaal, kelk, wielen, ladders en oerdieren. Deze onderwerpen benadrukten vernietiging en vergane zaken voor Armando.

Landschaft 29.02.01

Dit unieke schilderij komt uit deze periode welke heel belangrijk is voor Armando. Het werk is een van de sleutelwerken uit de jaren ’80. Wij mogen dit unieke schilderij verkopen uit een bijzondere particuliere collectie.

Over Armando:

  • Bijnaam: Armando
  • Geboren: 18 september 1929- 2018
  • Geboorteland: Nederland
  • Beroep(en): kunstschilder, beeldhouwer, dichter, schrijver, violist

Bekijk meer Armando in onze Artwinkel >

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Uw telefoonnr.

Onderwerp

Uw bericht