Gepost op

‘De Golvende Lijn’ van Christie van der Haak

CUYPERSHUIS / ROERMOND

22 mei 2022 t/m 05 maart 2023

In de tentoonstelling ‘De Golvende Lijn’ is een nieuwe installatie van Christie van der Haak te zien.

Decoraties zijn een stijlelement van alle tijden en culturen. Ontwerpers over de hele wereld gebruiken patronen, kleuren en motieven om mensen fysiek in hun wereld te trekken.

Daarom staat het decoratieve patroon, in zowel historische als hedendaagse interieurs, centraal in deze nieuwe tentoonstelling. Naast een – speciaal voor het Cuypershuis ontwikkelde – installatie van Christie van der Haak is er tevens aandacht voor decoraties in gebouwen, meubels en interieurs van architecten en vormgevers uit de periode 1900 – 1935. 

Christie van der Haak (Den Haag, 1950) en architect Pierre Cuypers (Roermond 1827 – 1921) delen de passie voor het toepassen van decoratieve patronen in hun interieurs. In hun ontwerpen combineren ze steevast vormen en kleuren, patronen en ornamenten om betekenis en verrijking te geven. De interieurs worden hierdoor tot tijdloze, indrukwekkende en herkenbare totaalkunstwerken.

Installatie van Christie van der Haak

Voor de tentoonstelling De Golvende Lijn vond kunstenaar Christie van der Haak inspiratie in de versierende ontwerpstijl en vloeiende handtekeningen van architect Pierre Cuypers. Kenmerkend voor het werk van Cuypers zijn een neogotische bouwstijl en uitgesproken ornamenten die hij binnen en buiten toepaste op zijn uit baksteen opgetrokken gebouwen.

Van der Haak laat toeschouwers van haar werk ervaren wat motieven, kleuren en lijnen doen met een ruimte. Haar intuïtief ontworpen caleidoscopische dessins vullen de gehele ruimte, van vloer tot plafond, inclusief interieurobjecten en kunstvoorwerpen.

De Golvende Lijn is te zien tot en met 5 maart 2023. Boek hier je ticket online.

 

Locatie CUYPERSHUIS

  • Pierre Cuypersstraat 1
  • 6041 XG Roermond
  • Route

Openingstijden

  • Dinsdag t/m zondag van 11 tot 17 uur

Luxe editie Christie van der Haak ‘Roman’ uit de tentoonstelling de KUNST VAN HET KIJKEN te bestellen bij Kunstadvies Hanneke Janssen

Christie van der Haak - Roman 2/5 - Kunstadvies Hanneke Janssen

Kunstenaar: Christie van der Haak
Jaar:  2022
Techniek: Epoxy / print op dibondpaneel
Afmeting: 43,6 x 30 cm
Oplage: 2/5
Prijs: € 500,00
Bestellen/reserveren