Gepost op

Armando ‘Between Abstraction & Reality’ – China

Armando – Between Abstraction & Reality - Kunstadvies Hanneke Janssen

Armando – Between Abstraction & Reality 

Op donderdag 10 mei jl. is de tentoonstelling Armando – Between Abstraction & Reality in het Zuid-Chinese Guangdong Museum onder grote belangstelling geopend. De tentoonstelling is de eerste solotentoonstelling van Armando in China. Zij is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met MOA | Museum Oud Amelisweerd. De opening werd bijgewoond door consul-generaal Marjo Crompvoets en vertegenwoordigers van de consulaten van onder meer Spanje en Duitsland. De tentoonstelling omvat ruim 45 werken uit de collecties van MOA, de Armando Stichting, de Gemeente Amersfoort, Armando zelf en een aantal particuliere bruiklenen. De tentoonstelling is te zien t/m 28 augustus 2018.

Armando – Between Abstraction & Reality is het resultaat van een museale uitwisseling tussen MOA en het Guangdong Museum in Guangzhou. Eerder dit jaar was de tentoonstelling Made in China met 18e -eeuwse exportkunst en schilderkunst uit het Guangdong Museum in MOA te zien samen met landschappen van Armando. In de tentoonstelling Armando – Between Abstraction & Reality zijn eveneens enkele 18e -eeuwse landschapsschilderijen uit de Qing-dynastie te zien. De tentoonstelling omvat werken uit alle disciplines en periodes uit het werk van Armando. De tentoonstelling wordt ingeleid door een uitgebreide biografie en is ingedeeld in zes thema’s die ieder een aspect van Armando’s werk belichten. In juni zal een tweetalige (Engels-Chinees) catalogus verschijnen ter gelegenheid en begeleiding van de tentoonstelling.

Het Guangdong Museum is een van de grootste en meest prestigieuze musea van Zuid-China. Het museum heeft een bezoekersaantal van 1.8 miljoen mensen per jaar. In het openingsweekend van Armando – Between Abstraction & Reality bezochten al meer dan 6.000 mensen de tentoonstelling. Opvallend is de grote belangstelling van bezoekers van twintig tot dertig jaar.