Love ever in my dreams

Kunstenaar: David Spiller
Jaar:  2007
Techniek: Gemengde techniek op doek
Afmeting:  153 x 153 cm 
Oplage: 1
Prijs: op aanvraag

 

Categorie: Tag:

Beschrijving

David Spiller (1942-2018) was een hedendaagse Britse schilder die vooral bekend staat om zijn grafische, afgeplatte afbeeldingen van stripfiguren. “Ik wil echt schilderijen maken die wat magie op de muur zetten,” zei hij. “Sommigen van hen zijn eenvoudige dingen. Sommige zijn wilde dingen. Maar daaronder staat dat ik van je hou. ”

David Spiller heeft een stijl die vrij divers is; soms neemt hij deze stripfiguren als exacte replicatie op en soms schildert hij werken die meer abstract zijn. David Spiller’s doel is om mensen te laten denken over culturele diversiteit. Het is zelfs een beweging geworden waarmee hij wordt geassocieerd. Veel van zijn schilderijen hebben korte zinnen aan die de randen, die vaak bedoeld zijn om mensen aan het denken te zetten over wat het is om in een wereld te leven waarin alleen liefde en acceptatie bestaat in tegenstelling tot het ruzie over de verschillen.

Geboren in 1942 in Kent, Engeland, ging hij studeren aan de Slade School of Art in Londen. Zijn werk bevindt zich in de particuliere en openbare collecties van de Morgan Stanley Bank in Frankfurt, Belgacom in Brussel, het Hanwon Museum in Seoul, de Collection UCL Foundation in Londen en de Carmignac Gestion in Parijs. 

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Uw telefoonnr.

Onderwerp

Uw bericht