Gepost op

Pan Amsterdam / beurs voor kunst, antiek en design . 18 – 25 november

Pan Amsterdam
         
         Over smaak valt niet te twisten, over smaak voor kunst al helemaal niet.
         Gelukkig is de PAN Amsterdam er dit jaar voor de 32ste editie. Durft u het aan?
 

PAN Amsterdam is de beurs waar u moet zijn voor kunst, antiek en design. Al meer dan drie decennia komen vooraanstaande handelaren uit Nederland, België en Duitsland samen om tien dagen het beste van hun collecties te tonen. Liefst 5000 jaar zit er tussen het oudste en het nieuwste kunststuk uitgestald op de beurs. De price range is bijna net zo groot: vanaf €500, bent u natuurlijk al helemaal het mannetje. Maar voor de echte high rollers: er zijn ook schatten van een miljoen te koop. Moet u wel een huis hebben dat minimaal het veelvoud waard is, maar dat komt vast wel goed.

PAN Amsterdam biedt collecties ruim 110 galeristen, antiquairs en kunsthandelaren met een assortiment van schilderijen, antiek, moderne en hedendaagse kunst tot sieraden, fotografie, designmeubelen en objecten uit oude en verre culturen.

Dat inspireerde fotograaf Erwin Olaf. Hij kreeg de opdracht om de veelzijdigheid van de beurs voor kunst, antiek en design in beeld te brengen en de verbinding met de stad Amsterdam te laten zien, schoot Olaf een serie portretten van Amsterdammers met steeds verschillende kunstwerken. In acht portretten toont hij sprekende contrasten in locatie of de combinatie tussen geportretteerden en kunstwerken.

De PAN Amsterdam wordt van 18 tot 25 november gehouden in de RAI.