Gepost op

Museum Voorlinden / Armando . 3 november 2018 – 10 maart 2019

Museum Voorlinden - Armando

VANAF MORGEN: ARMANDO

VANAF MORGEN: ARMANDOVanaf zaterdag 3 november tot en met 10 maart 2019 toont museum Voorlinden een groots eerbetoon aan de Nederlandse kunstenaar en iconisch multitalent Armando (1929-2018). De tentoonstelling omvat een selectie werken van de jaren vijftig tot aan Armando’s meest recente schilderijen uit 2018. Armando was één van de belangrijkste naoorlogse kunstenaars van Europa. Decennia lang werkte hij aan zijn zeer persoonlijke en veelzijdige beeldende en literaire oeuvre. Het ongemakkelijk samengaan van schoonheid en kwaad, melancholie en (on)macht zijn terugkerende thema’s in Armando’s oeuvre. Kijk voor meer informatie op: http://www.voorlinden.nl/tentoonstelling/armando/

Geplaatst door Museum Voorlinden op Vrijdag 2 november 2018


Voorlinden had een overzichtstentoonstelling van Armando gepland in het voorjaar van 2019. Deze show zou in het teken staan van zijn negentigste verjaardag. Op 1 juli jl. overleed Armando (1929-2018) te Potsdam (Duitsland). Het geplande retrospectief zal nu al te zien zijn van zaterdag 3 november 2018 tot zondag 10 maart 2019.

Directeur Suzanne Swarts: “We waren voornemens in 2019 met Armando zijn 90ste verjaardag te vieren. Het overlijden van Armando heeft ons allen geraakt. Wij willen niet langer wachten met deze tentoonstelling die een groot eerbetoon aan de kunstenaar zal zijn. Dit is het moment om het indrukwekkende oeuvre van dit iconische multitalent te delen met het publiek.”

Armando

Armando is één van de belangrijkste naoorlogse kunstenaars van Europa. Decennia lang werkte Armando aan zijn zeer persoonlijke en veelzijdige beeldende en literaire oeuvre. Zijn handschrift is expressief, zijn schilderijen pasteus en zijn sculpturen met veel kracht opgebouwd. De kunstenaar is naast beeldend kunstenaar en schrijver bekend geworden als dichter, violist, acteur, journalist, film-, televisie- en theatermaker.

Het ongemakkelijk samengaan van schoonheid en kwaad, melancholie en (on)macht zijn terugkerende thema’s in Armando’s oeuvre. Voorlinden toont in samenwerking met de Armando Stichting een groots overzicht met werk vanaf de Nul-periode uit de jaren zestig tot en met zijn laatste werken. Voorlinden zet hiermee de traditie voort om tentoonstellingen te maken van kunstenaars waarmee het museum een nauwe band heeft. Er zijn meer dan 40 werken van Armando in de collectie Voorlinden.

Van 3 november 2018 tot en met 10 maart 2019 brengt Voorlinden een tentoonstelling van Armando waarin werken samenkomen vanaf de vroege Nul-periode tot zijn laatste werken.

Museum Voorlinden
Buurtweg 90
2244 AG Wassenaar