Aanbieding!

Zonder titel 1997

651,00 650,00

Kunstenaar: Arie Berkulin
Jaar:  1997
Techniek: Staal object
Afmeting: 14 x 14 x 3 cm
Oplage: 5
Prijs: € 650,-

 

1 op voorraad

Beschrijving

Arie Berkulin

Berkulin begon als zelfstandig schilder/tekenaar. Vanaf 1968 ging hij ook beeldhouwen. Zijn vroege werk kan men exact, constructivistisch en ook systematisch noemen. Van deze zogenaamde systematische werkwijze nam hij later afstand.

Academie

Van 1972 tot 1982 was hij docent aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg en van 1981 tot 1999 aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Berkulin kreeg in 2002 de Jeanne Oosting Prijs.

Berkulin ging rond 1979 aan de slag met een aantal vloerbeelden, die hij creëerde van de restmaterialen van een constructiewerkplaats. Cirkel, driehoek en vierkant zijn vaste elementen binnen zijn beeldhouwwerken. Zijn werk gaat naar eigen zeggen over ruimten, vormen en massa’s.

Citaten van Arie Berkulin

Het gaat over dingen en eigenlijk ook niet. Want het is juist die relatie tussen de dingen die mij boeit. Het zijn niet zozeer de vormen als wel de gebieden die er tussen liggen. Het zijn een soort tussenruimten. De beelden worden steeds lichter. Minder massa en minder groot van schaal.
Eigenlijk zit ik steeds op de grens van hoe ver ik kan gaan, met hoe weinig middelen ik kan volstaan. Het is verbazingwekkend hoe omschreven het gebied is waarbinnen je altijd bezig bent. Je wilt de grens opschuiven. Of ben je genoodzaakt om er binnen te blijven?

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Uw telefoonnr.

Onderwerp

Uw bericht