Aanbieding!

Tajiri / Knoop

476,00 475,00

Kunstenaar: Shinkichi Tajiri
Jaar:  1993
Techniek: Aquagravure
Afmeting: 32 x 32 cm
Oplage: 35
Prijs: € 475,-

De kunstwerken van de geselecteerde kunstenaars in de Artwinkel worden bij aankoop indien mogelijk
verzonden per post. Uiteraard goed verpakt en verzekerd. Natuurlijk is het ook mogelijk om het kunstwerk bij ons op te halen

1 op voorraad

Categorie: Tag:

Beschrijving

Shinkichi Tajiri

Hij woonde vanaf 1956 in Nederland en maakte in de jaren vijftig deel uit van de Cobra groep. Behalve als beeldhouwer heeft Shinkichi Tajiri ook een interessant oeuvre opgebouwd als ontwerper, fotograaf en filmer.

Exposities

Tajiri heeft exposities in o.a. Museum of Modern Art, Metropolitan Museum in New York en vele musea in Europa gehad. Hij exposeerde meermaals op de Biënnale Venetië en de Dokumenta in Kassel. Vele duizenden mensen passeren dagelijks zijn knoopsculpturen in de openbare ruimte, zoals het ‘Meeting Point’ op Schiphol, ‘De Knoop’ in Hoog Catharijne (Utrecht) of zijn bronzen beeld (9 meter) in de tuin van Paleis Noordeinde, Den Haag.

Tajiri’s veelzijdige en omvangrijke oeuvre komt voort uit een permanente confrontatie met de waanzin van de W.O II, die hij aan den lijve ondervond, toen hij als Amerikaanse G.I. aan het front vocht. “Je hebt een obsessie nodig om door te gaan….”

 

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Uw telefoonnr.

Onderwerp

Uw bericht