Aanbieding!

Reinier Lucassen / De terugkeer van de antieken

426,00 425,00

Kunstenaar:  Reinier Lucassen
Jaar: 2000
Techniek: Collage
Afmeting:  ingelijst 46 x 40 cm
Oplage: 1
Prijs: € 425,-

De kunstwerken van de geselecteerde kunstenaars in de Artwinkel worden bij aankoop indien mogelijk
verzonden per post. Uiteraard goed verpakt en verzekerd. Natuurlijk is het ook mogelijk om het kunstwerk bij ons op te halen.

1 op voorraad

Beschrijving

Reinier Lucassen

Lucassen ontwikkelde vanaf 1960 een schilderstijl die elementen uit de pop-art combineert met abstracte symbolen. Hij wordt vaak genoemd als een Nederlandse exponent van de schildersstroming de ‘Nieuwe figuratie’. Hij combineerde elementen uit de pop-art, zoals stripfiguren, met grote felgekleurde vlakken en expressieve elementen.

Nieuwe figuratie

Reinier Lucassen ontwikkelde vanaf 1960 een schilderstijl die elementen uit de pop-art combineert met abstracte symbolen. Hij wordt vaak genoemd als een Nederlandse exponent van de schildersstroming de ‘Nieuwe figuratie’. Hij combineerde elementen uit de pop-art, zoals stripfiguren, met grote felgekleurde vlakken en expressieve elementen. Sinds 1980 maakt hij kleiner, ingetogener werk dat soms aan schilderingen van aboriginals doet denken; uit eenvoudige punten opgebouwde krachtige tekens. De assemblages die hij maakt zijn opgebouwd uit dagelijkse materialen als hout, blik of rubber die door hun combinatie een nieuwe betekenis lijken te krijgen.

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Uw telefoonnr.

Onderwerp

Uw bericht