Aanbieding!

Pearl Perlmuter / Resistance

651,00 650,00

Kunstenaar: PearlPerlmuter
Jaar:  1957
Techniek: Brons
Afmeting:  11,5 x 8,5 x 9 cm 
Oplage: 25
Prijs: 650,-

De kunstwerken van de geselecteerde kunstenaars in de Artwinkel worden bij aankoop indien mogelijk
verzonden per post. Uiteraard goed verpakt en verzekerd. Natuurlijk is het ook mogelijk om het kunstwerk bij ons op te halen.

1 op voorraad

Beschrijving

Pearl Perlmuter

Met zeer expressieve beelden maakte Perlmuter na de oorlog furore. Ze behoorde samen met haar echtgenoot Wessel Couzijn (1912-1984), Lotti van der Gaag (1923-1999) en Willem Reijers (1910- 1958) tot de vernieuwers van de beeldhouwkunst in Nederland. Wat weinigen aandurfden, deed Perlmuter.

Ze gaf zich over aan de materie en het experiment. Vooral toen ze rond 1957 niet langer in klei en gips maar in was ging modelleren, maakten massa en volume plaats voor lineaire elementen, en werden haar bronzen abstracter en vrijer. Het is echter geen blijmoedige vrijheid die ze verbeeldt. Haar kunst is een indringende uiting van woede over het onrecht in de wereld. Persoonlijke ervaringen en thema’s als strijd en bevrijding lopen als een rode draad door Perlmuters oeuvre. Sinds het eind van de jaren zeventig heeft zij minder beelden gemaakt, maar Perlmuter bleef strijdlustig en bevlogen voor vrouwen in de beeldende kunst.

Extra informatie

Afmetingen 27 × 21 cm

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Uw telefoonnr.

Onderwerp

Uw bericht