Aanbieding!

Double Dutch

 476  475

Kunstenaar: Hannes Postma
Jaar: 1988
Techniek: Keramiek
Afmeting:  Ø 33 cm
Oplage:  1
Prijs: 475,-

I.v.m kwetsbaarheid ophalen in Eindhoven

1 op voorraad

Categorie: Tag:

Beschrijving

Double Dutch -Keramiek

Hannes Postma, geboren in 1933 te Haarlem, studeerde aan de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam. Zijn oeuvre bestaat uit schilderijen van olieverf op linnen, sculpturen van ijzer en gips, zeefdrukken en etsen. In de jaren ’60 verwierf de kunstenaar veel bekendheid met zijn series kleuretsen. 

Van 1973 tot 1978 heeft Postma de series ‘zeeschilderijen’ gemaakt. Hij behoorde gedurende deze periode tot de ‘Hoek van Hollandse school’, een anarchistische kunstgroepering bestaande uit kunstenaars die niet beïnvloed wilden worden door invloeden van buitenaf, zowel van tradities als docenten.

Nieuwe Figuratie

Enkele jaren later zocht Postma aansluiting bij de Nieuwe Figuratie. Zoals kenmerkend voor de kunst van de schilders die behoorden tot deze groepering, combineerde Postma figuratieve en abstracte elementen in zijn werken. In zijn abstracte creaties kan de toeschouwer af en toe herkenbare, figuratieve motieven vinden, zoals mensfiguren, torso’s of ledematen. De disproportionele mensfiguren, die zijn uitgerekt of juist samengeperst, lijken te zweven door de ruimte. Typerend voor de stijl van Postma is het gebruik van fantasierijke vormen. De kunstwerken zijn veelal gelaagd en strepen druipende verf zijn goed te zien. Andere kenmerken voor de kunst Postma, en van de Nieuwe Figuratie, zijn de spanning tussen het platte vlak en de illusie van ruimte, en het sprankelende kleurgebruik.

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Uw telefoonnr.

Onderwerp

Uw bericht