Aanbieding!

Corneille / Zonder titel

1.251,00 1.250,00

Kunstenaar:  Corneille
Jaar:  2001
Techniek: Schaal (glas)
Afmeting:  50 cm
Oplage: 4
Prijs: 1.250,-

 

1 op voorraad

Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Corneille wordt op 3 juli 1922 als Guillaume Corneille van Beverloo uit Nederlandse ouders in Luik (België) geboren. In 1940 verhuisd Corneille naar Amsterdam waar hij studeert aan de Kunstnijverheidsschool en een cursus tekenen en etsen volgt aan de Rijksacademie voor beeldende Kunsten.

Cobra

In 1948 richt Corneille samen met Constant, Appel, Rooskens en Wolvecamp de ‘Nederlandse Experimentele Groep’ op. Deze groep vertegenwoordigt later dat jaar de ‘Amsterdamse’ tak van de CoBrA groep die in Parijs wordt opgericht. CoBrA is een schilderscollectief van beginnende kunstschilders uit Copenhage, Brussel en Amsterdam. Als symbool gebruiken zij de opgerolde cobraslang. De groep bestaat slechts 3 jaar maar is bij zo’n groot publiek bekend dat zelfs vandaag de dag de CoBrA groep nog steeds wereldfaam geniet. In 1950 vestigt Corneille zich in Parijs, waar hij deelneemt aan verschillende tentoonstellingen.

De CoBrA-beweging

CoBrA was een internationale beweging van jonge, vooruitstrevende kunstenaars. In de jaren na de Tweede Wereldoorlog veroorzaakten zij een revolutie: een doorbraak in de moderne kunst die tot op de dag van vandaag doorwerkt in kunstopvattingen en kunstuitingen.

Meer informatie over cobra in het cobra museum

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Uw telefoonnr.

Onderwerp

Uw bericht